Побудова математичної моделі управління витратами видобутку вугілля - Гришко, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проаналізовано виробничу потужність і видобуток вугілля в Україні у 1992-2007 рр., динаміку техніко-економічних показників вугледобувних підприємств. Побудовано математичну модель управління витратами вугледобувного підприємства та скориговано з урахуванням темпів зростання показників собівартості видобутку вугілля.
Ключові слова: математична модель управління, вугледобувне підприємство, виробнича потужність.
---------- Проанализированы производственная мощность и добыча угля в Украине за 1992-1997 гг., динамика технико-экономических показателей угледобывающих предприятий. Построена математическая модель управления затратами угледобывающего предприятия и скорректирована с учетом темпов роста показателей себестоимости добычи угля.
Ключевые слова: математическая модель управления, угледобывающее предприятие, производственная мощность.
---------- Production facilities and coal extraction in Ukraine in 1992-1997 are analysed, as well as dynamics of technical-economic indicators of coal mines. The mathematical model for managing coal mines’ costs has been build and corrected taking into account rates of mining prime cost growth.
Key words: mathematical model for managing, coal mine, production facility.
----------