Концептуальні підходи до моделювання стратегії інвестиційного розвитку промислового підприємства - Останкова, Л.А.; Шевченко, Н.Ю. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто можливість підвищення ефективності функціонування промислового підприємства шляхом удосконалення систем стратегічного та внутрішньофірмового плануваня відповідно до вимог зовнішнього середовища, ураховуючи внутрішній потенціал підприємства. Розроблено концепцію моделювання стратегічного розвитку промислового підприємства та методику кількісного обґрунтування процесу прийняття управлінського рішення у сфері інвестування.
Ключові слова: промислові підприємства, планування, моделювання стратегії інвестиційного розвитку.
---------- Рассмотрена возможность повышения эффективности функционирования промышленного предприятия путем усовершенствования систем стратегического и внутренне фирменного планирования в соответствии с требованиями внешней среды, учитывая внутренний потенциал предприятия. Разработана концепция моделирования стратегического развития промышленного предприятия и методика количественного обоснования процесса принятия управленческого решения в сфере инвестирования.
Ключевые слова: промышленные предприятия, планирование, моделирование стратегии инвестиционного развития.
---------- The article considers the possibility to increase the efficiency of an industrial enterprise operation by perfection of the strategic and intrafirm planning systems in accordance with the requirements of external environment taking into account an internal potential of the enterprise. Conception of modeling of the industrial enterprise’s strategic development has been developed as well as methods of quantitative substantiation of managerial decisions making in the sphere of investment.
Key words: industrial enterprises, planning, modeling investment development strategy.
----------