Видатний дослідник етнокультури та етноідентифікаційних процесів українців Східної Словаччини (до 65-річчя з дня народження Мирослава Сополиги) - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнологія, 2011)
Історія та пам’яткоохоронна діяльність одного з найвідоміших українських музеїв поза межами України – Музею української культури у Свиднику, 55‑річний ювілей якого науковці Словаччини та України відзначають цього року, тісно поєднана з діяльністю видатного вченого – етнолога, музеолога, громадського діяча та видавця Мирослава Сополиги.