Висвітлення традиційної та сучасної весільної обрядовості в інтернет-ресурсах України - Конвай, В. (Народна творчість та етнологія, 2011)
Головна мета дослідження – проаналізувати матеріали про традиційну та сучасну весільну обрядовість як один з важливих компонентів української етнокультурної спадщини в культурно-інформаційному просторі. Тут ми представляємо наші висновки лише щодо деяких аспектів весільного обряду, атрибутики, інституту тамадівства, а також стосовно ролі інтернет-ресурсів у трактуванні цих процесів. Главная цель исследования – проанализировать материалы о традиционной и современной свадебной обрядности как одного из важных компонентов украинского этнокультурного наследия в культурно-иформационном пространстве. Здесь мы представляем наши выводы только по поводу некоторых аспектов свадебного обряда, атрибутики, института тамадовства, а также относительно роли интернет-ресурсов в трактовке этих процессов. The main purpose of this study is the analysis of traditional and contemporary wedding rituals, as the important components of the Ukrainian ethno-cultural inheritance in a cultural-informational space. H ere, we present our findings on some aspects of wedding ceremonies and attributes, an institution of tamadaship, as well as the role of the Internet resources in understanding of these processes.