Пране Дундулене: увічнення пам’яті - Васіляускене А. (Народна творчість та етнологія, 2011)
The article enlightens a figure of the first doctor of ethnography (now – ethnology), habil. dr., Prof. Pranė Stukėnaitė-Dundulienė (12.02.1910–27.02.1991), her life and activities. The heed is paid to her scientific work which has a huge importance for the Lithuanian science, the realities of her good name’s perpetuation are discussed, as well as showed are the visions of bestowal of honours. Straipsnyje supažindinama su pirmosios etnografijos (dabar etnologijos) mokslų daktarės (dabar habil. dr.) Lietuvoje, žemdirbystės ir jos įrankių tyrinėtojos prof. Pranės Dundulienės (1910.02.12–1991.02.27) asmenybe: jos gyvenimu bei veikla. Akcentuojama profesorės atliktų darbų svarba Lietuvai, nagrinėjamos prof. P. Dundulienės vardo įamžinimo realijos, pateikiamos pagarbos sklaidos vizijos.