Етнічна належність у генетиці: литовський випадок - Даукшас, Д. (Народна творчість та етнологія, 2011)
It is a wide-spread opinion in the social sciences that ethnicity and ethnic identity are a subjective process by which an individual identifies himself with one or more groups. Meanwhile, genetics and popular knowledge about it facilitate an understanding of ethnicity as having a material basis. This article, using data from fieldwork, analyzes how geneticists use the concept of ethnicity. Plačiai moksle paplitusi nuostata, kad etniškumas, etninė priklausomybė – subjektyvus procesas, kurio metu individas save tapatina su viena, ar kelioms grupėms. Tuo tarpu genetika ir populiarios žinios apie ją, įtakoja etniškumo, kaip turinčio materialų pagrindą, sampratos atsiradimą. Šiame straipsnyje, naudojant lauko tyrimo duomenis, analizuojamos genetikų naudojamos etniškumo sampratos.