Текстильні вироби в поховальній обрядовості болгар України та метрополії (компаративні студії) - Красько, Н. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті на основі оригінального польового матеріалу визначається спеціальне ритуальне призначення атрибутів з текстилю в поховальній обрядовості болгар, з’ясовується їхня роль та функціональне значення. Висвітлення символіки атрибутів з текстилю дає пояснення необхідності їх використання в сучасних обрядових діях. В данных компаративных студиях, на основе оригинального полевого материала, определяется специальное ритуальное назначение атрибутов из текстиля в погребальной обрядности болгар, выясняется их роль и функциональное значение. In these comparative studies, based on the original field materials, special ritual purpose defined attributes of textiles in the funeral ceremonies of Bulgarians. It turns out their role and functional significance. E xplanation of symbols need an explanation of their use in modern ritual actions.