Дикорослі трави в народній медичній культурі населення Української Слобожанщини (друга половина ХХ – початок ХХІ століття) - Швидкий С. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті досліджено дикорослі трави, що їх застосовує населення Слобідської України в народній медичній культурі, розглянуто повір’я та звичаї, пов’язані зі збором цілющих рослин, різноманітні види ліків і технології їх виготовлення. В статье исследованы дикорастущие травы, которые население украинской Слобожанщины использует в народной медицинской культуре, рассматриваются поверья и обычаи, связанные со сбором целебных растений, разнообразные виды лекарств и технологии их приготовления. The article deals with the growing wild grass used by the inhabitants of Ukrainian Slobozhanshchyna in the folk medical culture, with superstitions and customs referring a gathering of the medicinal herbs, with various kinds of remedies and technology of their making.