Знакові функції килимів околичної шляхти Житомирщини - Васянович О. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті розглянуто особливості орнаментики, колірної гами килимів Житомирщини, а також побутове та обрядове використання їх дрібною шляхтою Житомирщини. В статье рассматриваются особенности орнаментов, цветовой гаммы, бытового и обрядового использования ковров мелкой шляхтой Житомирской области. The article reviews the features of ornaments and colour gamut of the Zhytomyrshchyna carpets as well as their everyday and ritual use by the Zhytomyrshchyna vicinity gentry.