Новые нормы амортизации как способ обеспечения шахт современным оборудованием - Хижняк, Л.Т.; Шемякина, Н.В.; Пономаренко, А.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проведено аналіз стану вугільної галузі та розкрито значення для економіки України, визначено основні чинники, які негативно впливають на її розвиток. Показано, що забезпечення певних темпів підвищення ефективності виробництва залежить від можливості впровадження нових видів техніки, зокрема, виїмкового устаткування, чому має сприяти введення нових норм амортизації.
Ключові слова: вугільна галузь, амортизація, сучасне обладнання, економіка України.
---------- Проведен анализ состояния угольной отрасли и обозначено значение для экономики Украины, определены основные факторы, которые негативно влияют на ее развитие. Показано, что обеспечение определенных темпов повышения эффективности производства зависит от возможности внедрения новых видов техники, в частности, выемочного оборудования, чему должно способствовать введение новых норм амортизации.
Ключевые слова: угольная отрасль, амортизация, современное оборудование, экономика Украины.
---------- The state of the coal industry is analysed, and its role for the economy of Ukraine is pointed out. The main factors which have a negative effect on its development have been defined. It has been shown that provision of certain rates of increase in production efficiency depends on introduction of neequipment, in particular extraction one, possible when new depreciation standards are used.
Key words: coal industry, depreciation, up-to-date equipment, economy of Ukraine.

----------