До проблеми етнонаціональної ідентифікації студентської молоді Слобожанщини (за результатами соціологічного дослідження) - Піскун, О. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті проаналізовано результати експедиційного дослідження; розкрито поняття «національної» та «етнічної» ідентифікації, «ідентичності»; увагу зосереджено на питаннях мовної, релігійної, крайової, регіональної та національної ідентифікації; розглянуто ідентитети, які впливають на процес формування етнонаціональної ідентифікації особистості; простежено тісний зв’язок родинних традицій з українським корінням. В статье проанализированы результаты экспедиционного исследования; раскрыты понятия «национальной» и «этнической» идентификации, «идентичности»; внимание сосредоточено на вопросах языковой, религиозной, краевой, региональной и национальной идентификации; рассмотрены идентитеты, влияющие на процесс формирования этнонациональной идентификации личности; прослежена тесная связь семейных традиций с украинскими корнями. The results of the expeditionary investigation are analyzed in the article. The terms «national» and «ethnic» identification, «identity» are outlined. The attention is paid to the questions of linguistic, religious, land, regional and national identification. The main traits which influence upon the process of formation of ethnic and national identification of an individual are described. Also there is a demonstration of a close connection of the family traditions with Ukrainian provenance.