Традиційні весільні прикмети і заборони на Слобожанщині в першій половині ХХ століття - Маховська, С. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті на основі польових матеріалів систематизовано прикмети й заборони, які були характерні для весільного обряду Слобожанщини в першій половині ХХ ст.; з’ясовано їх обрядовий зміст і зв’язок з релігійними віруваннями. В статье на основе полевых материалов систематизированы приметы и запреты, которые были характерные для свадебного обряда Слобожанщины в первой половине ХХ в., определено их обрядовое содержание и связь с религиозными верованиями. There is an attempt to systematize the Slobozhanshchyna wedding ceremony signs and prohibitions of the first half of the XXth century, based on the field materials, and to find out their ceremonial constituent, as well as their connection with religious beliefs.