Вербальний код української гри «Горюдуб» на тлі її білоруських та російських відповідників - Жуйкова, М.В. (Слов’янський світ, 2010)
Статтю присвячено аналізу номінацій і вербального супроводу східнослов'яської гри, відомої в українській традиції під назвою горюдуб (рос. - горелки). Здійснено порівняльний аналіз українських, білоруських і російських варіантів гри, виявлено її міфологічні витоки. Статья посвящена анализу номинаций и вербального сопровождения восточнославянской игры, известной в украинской традиции под названием горюдуб (рос. - горелки). В результате проведенного сопоставительного анализа украинских, белорусских и русских вариантов игры выявлены ее мифологические истоки. The article is devoted to the analysis of nominations and verbal accompaniment of East Slavic game called horiudub (gorelki in Russian). Ukrainian, Byelorussian and Russian variants of the game are compared and analyzed; the morphological origin is revealed.