Слов’янські та неслов’янські казкові антропоніми Українських Карпат - Мушкетик, Л.Г. (Слов’янський світ, 2010)
Антропоніми, вивченням яких займається ономастика, широко побутують у літературі та фольклорі, несуть у собі історичне, соціальне и емоційне навантаження, відображають традиції того чи іншого народу. В українських і угорських казках Українських Карпат герої загалом наділені власними іменами, адже казка є героє-центричною. Особливий інтерес становлять так звані промовисті імена, що мають певне семантичне, смислове наповнення, яке реалізується в ході сюжету казки. Антропонимы, изучением которых занимается ономастика, широко функционируют в литературе и фольклоре, несут в себе большой исторический, социальный и эмоциональный заряд, отражают традиции того или иного народа. В украинских и венгерских сказках Украинских Карпат герои большей частью имеют имена собственные, ведь сказка является героецентричной. Особенный интерес вызывают так называемые выразительные имена, имеющие определенное семантическое, эмоциональное наполнение, реализующееся в ходе сюжета сказки. Antroponyms, studied by onomastics, widely function in the literature and folklore, and carry in itself a large historical, social and emotional charge, reflect traditions of one or another people. In the Ukrainian and Hungarian fairy tales of Ukrainian Carpathians them mostly have heroes of works, in fact Fairy tale is hero-centric. The special interest is caused by so called semantic names which have the certain semantic, meaning, emotional filling that are realized during the plot of fairy-tale.