Сучасне бачення польсько-білорусько-українського пограниччя - Вахніна, Л.К. (Слов’янський світ, 2010)
У статті висвітлено питання щодо тлумачення феномену польсько-білорусько-українського пограниччя в контексті завдань сучасної гуманітарної науки. Окреслено напрями дослідження цієї проблеми на сучасному етапі, подано конкретні наукові розробки та запропоновано заходи, спрямовані на її вирішення. В статье освещён вопрос истолкования феномена польско-белорусско-украинского пограничья в контексте задач современной гуманитарной науки. Определены направления исследования этой проблемы на современном этапе, представлены конкретные научные разработки и меры, направленные на её решение. In this article are analyzed the problem of the phenomena of Polish, Belarus and Ukrainian boundaries into the context of the modern humanitarity science. The author of this article illustrated the modern tendentious into the folklore science.