Етнокультурні паралелі в пострадянському розвитку України та Білорусі - Бондаренко, Г.Б. (Слов’янський світ, 2010)
У статті досліджуються сучасні етнокультурні процеси в українському та білоруському суспільствах та основні чинники, що впливають на їхній розвиток, здійснюється порівняльний аналіз спільного та відмінного в національно-культурному розвитку сусідніх держав. В статье исследуются современные этнокультурные процессы в украинском и белорусском обществе и основные факторы, влияющие на их развитие, проводится сравнительный анализ общего и отличительного в национально-культурном развитии соседних государств. The article researches modern ethnocultural processes in Ukrainian and Belarussian societies, as well as the fundamental factors of their development. It also contains comparative analysis of similarities and differences in the national and cultural development of the neighbouring countries.