До 100-річчя болгарського фольклориста академіка Петра Динекова - Червенко, О.Б. (Слов’янський світ, 2010)
17 жовтня 2010 року виповнилося 100 років від дня народження відомого болгарського літературознавця та фольклориста академіка Петра Динекова, якого можна назвати знаковою постаттю болгарської славістики XX ст.