Дорота Сімонідес – знакова постать сучасної польської фольклористики - Вахніна, Л.К. (Слов’янський світ, 2010)
Дороту Сімонідес, без сумніву, можна зарахувати до яскравих представників польської еліти, у які поєднують у собі розуміння власного призначення та відповідальності перед народом, природну шляхетність, блискучий розум і водночас надзвичайну скромність.