Нове слово в українсько-хорватських літературних взаєминах - Карацуба, М.Ю. (Слов’янський світ, 2010)
Рецензія на монографічне дослідження українського науковця Є. Пащенка, який живе та працює в Хорватії, «Ukrajinsko-hrvatske knjizevne poredbe» («Українсько-хорватські літературні порівняння»), що вийшло друком у видавництві «Knjizevni krug» («Літературне коло»), що в м. Спліт (Хорватія), в якому простежені кількасотрічні літературні контакти між українцями та хорватами.