Актуальна праця, присвячена болгарам Одещини - Огієнко, І.С. (Слов’янський світ, 2010)
Рецензія на працю В. О. Колесник «Говорът на българите в Криничне (Чушмелий). Бессарабия. Речник» (серія «Български говори в Украйна». Вип. 4. - О.: Друк, 2008. - 376 с.), яка присвячена дослідженню сучасного стану лексичного складу болгарської говірки с. Криничне (Чушмелій).