Забезпечення оптимального значення еколого-економічного критерію за допомого методів математичного програмування (на прикладі лісокористування) - Адамовський, О.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Досліджено можливість використання методів математичного програмування для забезпечення оптимального значення еколого-економічного критерію на прикладі лісокористування. Обґрунтовано необхідність досягнення у сфері лісозаготівельної (добувної) промисловості одночасно двох якісно протилежних цілей – екологічної та економічної.
Ключові слова: математичне програмування, еколого-економічний критерій, лісокористування.
--------- Исследована возможность использования методов математического программирования для обеспечения оптимального значения эколого-экономического критерия на примере лесопользования. Обоснована необходимость достижения в сфере лесозаготовительной (добывающей) промышленности одновременно двух качественно противоположных целей: экологической и экономической.
Ключевые слова: математическое программирование, эколого-экономический критерий, лесопользование.
--------- The possibility is studied to use mathematical programming methods for ensuring optimal ecological economic criteria value on the example of forest resources use. The necessity of achieving two qualitatively opposite goals (ecological and economic) simultaneously in the field of lumbering is grounded.
Key words: mathematical programming, ecological economic criteria, forest resourses use.
----------