Максим Рильський і Польща - Неуважний, Ф. (Слов’янський світ, 2011)
У статті йдеться про вплив польської культури та літератури на творчість відомого українського поета, дослідника літератури й фольклору, перекладача і теоретика перекладу М. Т. Рильського. В статье рассматривается влияние польской культуры и литературы на творчество известного украинского поэта, исследователя литературы и фольклора, переводчика и теоретика перевода М. Т. Рыльского. The influence of the Polish culture and the literature on the creation of the famous Ukrainian poet, the researcher of literature and folklore, the translator and the theorist of translation M. T. Rylsky is considered in the article.