Інвестиційні підходи до розвитку соціальної інфраструктури - Логачова, Л.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
У контексті дослідження проблем регіонального управління соціальним розвитком проаналізовано структуру й обсяг інвестицій у галузі соціальної інфраструктури, виявлено передумови та перспективи диверсифікації джерел фінансування соціальної інфраструктури, обґрунтовано можливість залучення фінансово-кредитних небанківських установ як інституційних інвесторів.
Ключові слова: соціальна інфраструктура, фінансово-кредитні установи, інвестиційні підходи.
---------- В контексте исследования проблем регионального управления социальным развитием выполнен анализ структуры и объема инвестиций в отрасли социальной инфраструктуры, выявлены предпосылки и перспективы диверсификации источников финансирования социальной инфраструктуры, обоснована возможность привлечения финансово-кредитных учреждений как институциональных инвесторов.
Ключевые слова: социальная инфраструктура, финансово-кредитные учреждения, инвестиционные подходы.
---------- Analysis of investments structure and volume in the sector of social infrastructure was made in the context of investigation of problems concerning regional management of social development, preconditions and prospects for diversification of sources of financing social infrastructure were identified, the possibility of attraction of financial and credit institutions as institutional investors was motivated.
Key words: social infrastructure, financial and credit institutions, investment approaches.
----------