До 100-річчя виходу праці Вадима Щербаківського «Архітектура у ріжних народів і на Україні» - Гончаренко, М. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
У статті визначається місце праці В. Щербаківського «Архітектура у ріжних народів і на Україні» (1910) у вітчизняній мистецтвознавчій науці. The place of the work «Architecture of the Different Nations and in Ukraine» (1910), written by V. Shcherbakivskyi, in the domestic researches of the fine arts is determined in the article.