Бандура в органологічній концепції Олександра Фамінцина - Зінків, І. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Статтю присвячено вивченню функціонування бандури в органологічній концепції видатного російського етнолога, фундатора класичної російської органології Олександра Сергійовича Фамінцина, викладеній у праці «Домра и сродные с нею инструменты русского народа» (1891). Історичний підхід ученого до вивчення народного інструментарію став підґрунтям для розвитку української та російської (класичної і сучасної) органології. Статья «Бандура в органологической концепции А. Фаминцына» посвящена изучению функционирования бандуры в органологической концепции выдающегося русского этнолога, основателя классической русской органологической школы Александра Сергеевича Фаминцына, изложенной в труде «Домра и сродные с нею инструменты русского народа» (1891). Исторический подход ученого к изучению народного инструментария стал методологическим базисом в развитии украинской и русской (классической и современной) органологии. Thе investigation «Вandura in Famintsyn’s organological conception» is dedicated to the bandura’s functioning in the organological concept of the prominent Russian ethnologist, the founder of Classical Russian organology Alexander Famintsyn which is located in his work «Domra and the similar instruments of the Russians» (1891). The historical approach to studying of folk instruments was set as a background for the development of the Russian and Ukrainian (classical and modern) organology.