Роки, покладені на вівтар науки - Терещенко, А. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
У статті викладено шлях становлення та подальший творчо-науковий розвиток відомого українського музикознавця Ігоря Юдкіна. Визначено основні напрями його наукового доробку в галузі історії і теорії музики, культурології, лінгвістики. В статье излагается путь становления и дальнейшее научно-творческое развитие известного украинского музыковеда Игоря Юдкина. Определены основные направления его исследований в области истории и теории музыки, культурологии, лингвистики. The article elucidates the emergence and further creative and scientific path of the famous Ukrainian musicologist Ihor Yudkin. Defined are the main trends of his scientific works in musical history and theory, culture studies, and linguistics.