Володимир Іванович Тимофієнко (05. 02. 1941 – 11. 12. 2007) - Кащенко, О. (Студії мистецтвознавчі, 2008)
Відійшов у вічність Володимир Іванович Тимофієнко – відомий український учений, дослідник національної і всесвітньої історії містобудування та архітектури, доктор мистецтвознавства, професор кафедри основ архітектури та архітектурного проектування Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА), провідний науковий співробітник Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України, завідувач відділу Інституту проблем сучасного мистецтва, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі архітектури, дійсний член Української академії архітектури, член наукових рад, редакційних колегій.