Архівні справи С. Васильківського й І. Похітонова - Міляєва, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2007)
Продовжуючи публікувати особові справи українських художників з фонду 789 Центрального історичного архіву Росії (фонду Імператорської академії художеств), ми прагнемо допомогти молодій генерації мистецтвознавців безпосередньо долучитися до архівних джерел. На черзі – матеріали про двох відомих українських малярів-пейзажистів: Сергія Івановича Васильківського (1854–917) та Івана Павловича Похітонова (1850–1923), життя і творчість яких пов’язані між собою. Continuing with publication of the Ukrainian artists’ personal affairs from the fund 789 of Russian Central History Archive of Empire Art Academy we offer materials about two Ukrainian landscape painters Serhiy Vasylkivsky (1854–1917) and Ivan Pohitonov (1850–1923). Lives and creative activities of these two painters are closely associated.