Лексикографічна інтерпретація заздрості та ревнощів в українській, російській і польській мовах - Ніколаєнко, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2009)
У статті здійснено зіставлення інтерпретації назв емоцій заздрості та ревнощів в українських, російських і польських лексикографічних джерелах, які описують лексичний склад на сучасному етапі і в попередніх століттях. У такий спосіб зроблено спробу простежити семантичну еволюцію номінантів емоцій у трьох мовах. Для з’ясування внутрішньої форми емотивних назв використано дані етимологічних та історико-етимологічних словників.