Побутова лексика в перекладі О. Потебні Гомерової «Одіссеї» - Зарубенко, Т. (Лексикографічний бюлетень, 2009)
Стаття присвячена аналізу побутової лексики перекладу «Одіссеї» Гомера в лексико-семантичному й стилістичному аспектах. Уперше досліджено текст українського перекладу відомого мовознавця Олександра Опанасовича Потебні. Серед особливостей перекладу звернено увагу на лінгвокультурний чинник вибору необхідних лексем.