Вербальні засоби вираження естимаційної складової реактивних реплік - Бобошко, Т.М. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У статті досліджено особливості мовленнєвої реалізації категорії оцінки як складової реактивних реплік. Автор розглядає засоби, що передають позитивне, негативне та нейтральне (або амбівалентне) оцінне забарвлення мови на фонетичному, лексичному, морфологічному та синтаксичному рівнях, які надають певному елементові висловлювання більшої виразності, підкреслюють колоритність мови з метою привернення уваги оточуючих. Статья посвящается исследованию особенностей языковой реализации категории оценки как компонента реактивных реплик. Автор рассматривает средства, передающие позитивную, негативную и нейтральную (или амбивалентную) оценочную окраску на фонетическом, лексическом, морфологическом и синтаксическом уровнях, с помощью которых элементы высказывания наделяются большей экспрессивностью, подчеркивают колоритность языка с целью привлечения внимания окружающих. The article deals with the specific speech realization of the estimation as a reaction component. The author considers the verbal means of conveying positive, negative and neutral (or ambivalent) estimation on the phonetic, lexical, morphological and syntactic levels that add expressive elements to the speech and contribute to the addressee communicative intention realization.