Сучасні когнітивно-поетологічні підходи до інтерпретації літературних текстів - Єфименко, В.А. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У статті розглядаються сучасні підходи до аналізу текстів, які існують в рамках когнітивної поетики, серед яких когнітивні сценарії, ментальні простори, теорія можливих світів, теорія текстових світів, теорія контекстуальних фреймів, теорія концептуальної інтеграції. В статье рассматриваются современные подходы к анализу текстов, существующие в рамках когнитивной поэтики, среди которых когнитивные сценарии, ментальные пространства, теория возможных миров, теория текстовых миров, теория контекстуальных фреймов, теория концептуальной интеграции. The article deals with modern cognitive poetic approaches to the analysis of texts, including schema theory, mental spaces, possible worlds theory, text world theory, contextual frame theory, conceptual integration theory..