Дискурсивна когерентність та взаємодія наукового дискурсу з іншими в контексті постпостмодерну - Ільченко, О.М.; Шаля, О.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У цій статті дискурсивна когерентність розглядається як багатошарове ментальне утворення, що створює загальну глобальну зв'язність між дискурсивними cегментами різних видів дискурсу. Також висвітлюються деякі культурні та лінгвістичні засади інтердискурсивної конвергенції. Особлива увага приділяється постпостмодерну як сучасній культурній парадигмі у процесі поєднання різних дискурсів. Зокрема розглядається всеохоплюючий характер взаємодії наукового дискурсу з медіадискурсом. В данной статье дискурсивная когерентность рассматривается как многослойное ментальное образование, которое создает общую глобальную связность между дискурсивными сегментами разных видов дискурса. Также освещаются культурные и лингвистические предпосылки интердискурсивной конвергенции. Особое внимание уделяется постпостмодерну как современной культурной парадигме в процессе объединения разных дискурсов. В частности, рассматривается всеобъемлющий характер взаимодействия научного дискурса с медиадискурсом. In this paper, we consider discourse coherence as a multifaceted mental formation that produces overall global interrelatedness among discursive segments attributed to various discourses. We also address some cultural and linguistic underpinnings of interdiscourse convergence. Emphasized here is after-postmodernism as modern cultural paradigm for bringing together many kinds of discourses. Specifically, we elaborate on pervasive interaction of science and media discourses.