Когнитивно-семантические трансформации образа моря в романе Дж. Бэнвилла "The Sea" - Кобылянская, А.Д. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
В романе Дж. Бэнвилла "The Sea" море является неантропоморфным сквозным кумулятивным титульным образом. В результате когнитивно-семантических трансформаций море, принадлежащее когнитивному домену ПРИРОДА, а именно концептуальной сфере ВОДА, реинтерпретируется в концептуальной сфере констант бытия: море становится символом смерти и вечности, переходя в когнитивный домен ЖИЗНЬ-СМЕРТЬ. У романі Дж. Бенвілла "The Sea" море є неантропоморфним наскрізним кумулятивним титульним образом. В результаті когнітивно-семантичних трансформацій море, що належить когнітивному домену ПРИРОДА, а саме концептуальній сфері ВОДА, реінтерпретується в концептуальній сфері констант буття: море стає символом смерті та вічності, переходячи у когнітивний домен ЖИТТЯ-СМЕРТЬ. The sea is a non-anthropomorphic penetrating cumulative title image in J. Banville's novel "The Sea". As a result of cognitive and semantic transformations the sea which belongs to the cognitive domain NATURE, conceptual sphere WATER is reinterpreted in the conceptual sphere of the being constants: it becomes the symbol of death and eternity, entering the cognitive domain LIFE-DEATH.