Реалізація образності прикметників-інтенсифікаторів в художньому дискурсі - Кравцова, О.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
В статті розглядається образність прикметників-ітенсифікаторів, які стосуються номінацій образів фізичної та природної сфер, добра і зла, образів неможливого та емоційно-вольової сфер. Образність трактується як здатність слова виявляти властивість мовного знака, що несе елементи конкретного і тісно пов'язана з такими поняттями як "мотивованість", "оцінка", "експресивність", "емоційне забарвлення". В статье рассматривается образность прилагательных-интенсификторов, касающаяся номинаций образов физической и пиродной сфер, дбра и зла, образов невозможного и эмоционально-волевой сфер. Образность слова трактуется как способность слова проявлять свойства языкового знака, который несет элементы конкретного и тесно связан с такими понятиями как "мотивированность", "оценка", "экспресcивность", "эмоциональная окраска". This article deals with adjectives-intensifiers, which relate to the nomination of physical and natural sphere images, good and evil, images of impossible and emotionally-volitional spheres. Figurativeness is interpreted as the capacity of the word to express property of a language sign which has elements of concrete existence and is closely connected with such concepts as "motivation", "evaluation", expression", "emotion".