Ассоциативный ореол концепта СТОРОНЫ СВЕТА в англоязычной художественной литературе - Красницкая, К.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Стаття присвячена дослідженню алюзійних асоціацій та зв'язків макроконцепту СТОРОНИ СВІТУ з іншими елементами англомовної культурно-когнітивної картини світу на матеріалі назв художніх творів завдяки їх великій асоціативній потенції і високій семантичній насиченості. Статья посвящена исследованию аллюзивных ассоциаций и связей макроконцепта СТОРОНЫ СВЕТА с другими элементами англоязычной культурно-когнитивной картины мира на материале заголовков художественных произведений в силу их большого ассоциативного потенциала и высокой семантической насыщенности. The article is dedicated to the analysis of the allusive associations and bonds of the CARDIAL POINTS OF THE GLOBE concept with other elements of the English-language cognitive worldpicture. The research was based on the title-phrases of the works of fiction because of their great associative potential and high level of semantic saturation.