Проблематика идентичности в когнитивно-дискурсивной парадигме - Матузкова, Е.П. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Предлагаемая обзорная статья посвящена анализу проблематики идентичности в исследованиях, выполненных в русле когнитивной и когнитивно-дикурсивной парадигм. В таких исследованиях наблюдается тенденция не только к междисциплинарности, но и к межпарадигмальности изучения идентичности. Пропонована оглядова стаття присвячена аналізу проблематики ідентичності в дослідженнях, що виконані в руслі когнітивної та когнітивно-дискурсивної парадигм. У таких дослідженнях спостерігається тенденція не лише до міждисциплінарності, але й до міжпарадигмальності розгляду ідентичності. The article focuses on the range of problems connected with identity in cognitive and cognitivediscursive paradigms of modern linguistics. The analysis reveals interdisciplinary and interparadigmatic character of identity research. It also allows to single out the cognitive discursive approach to identity research in the 21st century linguistics.