Концепт "INSANITY": социально-культурный и медицинский аспекты - Поздняков, Д.А. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
В статье рассмотрена концептуализация феномена INSANITY в современной англоязычной картине мира, а именно социально-культурный и медицинский аспекты. В ходе исследования применялись когнитивный и дефиниционный анализ языковых единиц, вербализующих концепт INSANITY. Выявлены когнитивные признаки концепта INSANITY, формирующие его ядерную и периферийную зоны. У статті розглянуто концептуалізацію феномену INSANITY в сучасній англомовній картині світу, а саме соціально-культурний та медичний аспекти. У ході дослідження залучався когнітивний та дефініційний аналіз мовних одиниць, які вербалізують концепт INSANITY. Висвітлено когнітивні ознаки концепту INSANITY, які складають його ядерну та периферійну зони. The article is dedicated to the study of the cognitive construal of phenomenon INSANITY in the contemporary world view of an English-speaking person, namely sociocultural and medical aspects. The research involves the cognitive analysis and the analysis of the definitions of the language units which lexicalize concept INSANITY. This reveals the cognitive components of concept INSANITY which form its nuclear and peripheral zones.