Евфемізми як витончена форма мовленнєвого мистецтва - Снєгірьова, Є.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Евфемізми складаю суттєву частину комунікації будь-якої мовленнєвої спільноти. Ця стаття містить деякі міркування про походження, використання евфемізмів. у сучасній лінгвокультурній спільноті.. Пропонуються деякі класифікації евфемізмів, наводяться певні приклади використання евфемізмів. Зокрема, евфемізми можна розрізняти за ступенем етичності, тактовності, частоти тематичного використання, етнокультурним характеристикам. Одними з найактивніших користувачів евфемізмами можна вважати британців та північно-американців. Эвфемизмы – важная часть коммуникации любого речевого сообщества. Данная статья содержит некоторые размышления о происхождении и употреблении эвфемизмов. в современном лингвокультурном сообществе. В статье предложены классификации эвфемизмов, примеры их употребления.. В частности, эвфемизмы могут различаться по степени тактичности, /этичности, частотности тематического употребления, а также по этнокультурным характеристикам.. Одними из самых активных пользователей эвфемизмами можно считать британцев и североамериканцев. Euphemisms are considered to be an integral part of any speech community. This article contains some contemplative ideas on the origins and current state of affairs in the euphemism domain. Some classifications of euphemisms are offered and supported by selected examples. In particular, euphemisms are differentiated according to presence or lack of ethics in a conversation, topical variability of a discussion in question, and nationality. Perhaps, the most prolific euphemisms users are the British and the Northern Americans.