Гармоничность грассманова отображения подмногообразий в группе Гейзенберга - Петров, Е.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Отримано критерій гармонічності грассманового відображення підмноговиду в групі Гейзенберга. Розглянуті приклади, що демонструють зв'язок між гармонійністю цього відображення і властивостями векторного поля середньої кривини. Введено природний клас циліндричних підмноговидів. Доведено, що гіперповерхня постійної середньої кривини з гармонічним гауссовим відображенням є циліндричною. We obtain criteria for the harmonicity of the Gauss map of a submanifold in the Heisenberg group and consider the examples demonstrating the connection between the harmonicity of this map and the properties of the mean curvature field. We introduce a natural class of cylindrical submanifolds and prove that a constant mean curvature hypersurface with harmonic Gauss map is cylindrical.