Динамічна стійкість оболонок обертання з гофрованою формою твірної - Григоренко, Я.М.; Беспалова, О.І.; Урусова, Г.П. (Доповіді НАН України, 2011)
Пропонується підхід до визначення головної області динамічної нестійкості оболонкових систем обертання загального виду при дії стаціонарного навантаження. Підхід застосовується для дослідження особливостей динамічної стійкості оболонок обертання знакозмінної кривизни у порівнянні з оболонками циліндричної форми. Показано, що на відміну від оболонок сталої кривизни використання оболонок з гофрованою твірною дозволяє значно зменшити область небезпечних параметрів гармонічного навантаження. An approach is proposed to define the principal domain of dynamical instability of shell systems of revolution with general form under stationary loading. The approach is used to study features of dynamical stability of shells of revolution with alternating curvature in comparison with those of cylindrical shells. It is demonstrated that the use of shells with corrugated generatrix, unlike shells with constant thickness, makes it possible to considerably decrease the domain of unsafe parameters of a harmonic loading.