Локалізація і візуалізація нанокомпозита на основі ^99mTc-пірфотех з наночастинками Fe3O4 та KCl при радіочастотній гіпертермії карциносаркоми Уокер-256 за даними сцинтиграфічних зображень - Орел, В.Е.; Ніколов, М.О.; Дзятковська, І.І.; Ярошенко, О.Ю.; Макаренко, А.В.; Камінська, А.Л.; Ткаченко, М.М.; Щепотін, І.Б. (Доповіді НАН України, 2011)
Проведено порівняльне експериментальне дослідження можливості локалізації під впливом постійного магнітного поля й помірної локальної радіочастотної гіпертермії, а також сцинтиграфічної візуалізації злоякісної пухлини карциноми Уокер-256 за допомогою офіцинального радіофармпрепарату ^99mTc-пірфотех та нанокомпозита на основі ^99mTc-пірфотех з Fe3O4 та KCl. Показано, що після введення ^99mTc-пірфотех контрольним тваринам пухлина не візуалізувалася. Після введення нанокомпозита спостерігалася локалізація та візуалізація препарату в пухлині з дифузійно-нерівномірним розподілом. Накопичення нанокомпозита в проекції пухлини в порівнянні з контрольними тваринами збільшувалось більш ніж у 2 рази. A comparative experimental study of the localization under the influence of constant magnetic fields and local radio frequency moderate hyperthermia for the scintigraphic imaging of malignant Walker-256 carcinosarcoma tumors by conventional ^99mTc-phosphate and nanocomposite based on ^99mTc-phosphate with Fe3O4 and KCl is performed. It is shown that, after the introduction of conventional ^99mTc-phosphate to animals from control group, no tumor is visualized. After the introduction of nanocomposite, we observed the accumulation and the visualization of radiopharmaceuticals in the tumor with diffusion-uneven distribution. Accumulation of nanocomposite in the projection of a tumor as compared with control animals increased by more than 2 times.