Заметки по топонимии бассейна реки Дон. I - Отин, Е.С. (Ономастичні науки, 2012)
В публикации рассмотрены топонимы с основами на говён- и говейн- в бассейне реки Дон, показана их лексическая и ономасиологическая неоднородность. В топонімії Дону мала місце взаємодія географічних назв з основами говён- і говейн-. Остання з них була запозичена з паронімів говейный, говейны та інших з метою евфемізації первинних гідронімів, які виникли на базі прикметника говёный. Зовсім іншу етіологію має верхньоволзький фітонім Говейная сосна, який теж розглядається в цьому нарисі. An interaction between the names with basises говён- and говейн- took place in the toponymy of Don. The last one was taken from paronyms говейный, говейны and others for euphemisation of initial hydronyms that arose on the basis of the adjective говёный. Quite a different etymology has fitonym Говейная сосна, which was also analyzed in the article.