Денотатно-номінативна структура гідронімії як складник української ономастичної терміносистеми - Торчинський, М.М. (Ономастичні науки, 2012)
У статті охарактеризовано денотатно-номінативну структуру гідронімів як одного із розрядів власних географічних назв. Нова типологія гідронімії за характером іменованих денотатів включає насамперед загальнотеоретичні поняття, які доповнюють відповідну терміносистему ономастики в цілому. Більш детально розмежовано і номінації гідрооб’єктів. Такі словникові статті мають увійти до складу нового «Словника української ономастичної термінології». В статье дана характеристика денотатно-номинативной структуре гидронимов как одному из разрядов географических названий. Новая типология гидронимии по характеру именуемых денотатов включает в первую очередь общетеоретические понятия, дополняющие соответствующую терминологическую систему ономастики в целом. Более тщательно классифицированы и номинации гидрообъектов. Указанные словарные статьи должны войти в состав нового «Словаря украинской ономастической терминологии». In the article it is described denotative and nominative structures of gydronyms as one of digits of the geographical names own. New typology of gydronyms after character of named denotats includes general theoretic concepts which complement proper terminus systems onomastiscal on the whole above all things. The nominations of gydroobject are more in detail delimited. Such vocabulary entries must enter in the complement of new «Dictionary of Ukrainian onomastikal terminology»