К критерию при многократном выборе решения - Михалевич, В.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Отримано розв'язок проблеми невизначеності задачі багаторазових рішень для досить широкого класу правил вибору переваг в системі прийняття рішень у вигляді переваг на рішеннях, які задаються функцією корисності, параметрично залежної від опуклої статистичної закономірності на множині станів і функції корисності на наслідках, що визначається з точністю до додатного лінійного перетворення. We obtain a solution of the fundamental problem of multiple solutions for a sufficiently broad class of rules of choosing preferences in decision-making systems without memory with a criterion which bijectively corresponds to a convex statistical regularity on the set of states and the utility function on the consequences, which is determined up to a positive linear transformation.