Многослойная предварительно напряженная плита на жестком основании при воздействии подвижной нагрузки. Плоская задача - Глухов, Ю.П. (Доповіді НАН України, 2011)
У рамках лінеаризованої теорії пружності для тіл з початковими напруженнями розглянуто постановку і метод розв'язання плоскої усталеної задачі про збурення багатошарової попередньо напруженої плити на жорсткій основі поверхневим навантаженням, що рухається з постійною швидкістю. Як приклад розглянуто двовимірну задачу для попередньо напруженого шару на жорсткій основі. За допомогою методу інтегральних перетворень Фур'є отримано в загальному вигляді фундаментальний розв'язок задачі при різних умовах контакту і швидкостях руху навантаження. Within the linearized theory of elasticity for bodies with initial stresses, we study a planar problem of the perturbation of a multilayered pre-stressed plate with the rigid basis by the surface load moving with a constant speed. As an example, the problem for a two-layered layer with the rigid basis is examined. With the help of the Fourier integral method, a fundamental solution to the problem is obtained in general form under various conditions of contact and speeds of a load.