Компетенція персоналу – фактор реалізації конкурентної стратегії діяльності підприємства - Романюк, Л.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2004)
Залежно від конкурентної стратегії підприємства змінюються вимоги до кваліфікації керівників і спеціалістів. Для прогнозування своїх потреб у персоналі, формування та руху кадрового резерву підприємства повинні проводити аналіз взаємозв’язку між вимогами до кваліфікації певних посад та кваліфікацією спеціалістів, що їх займають, і здійснювати їх моніторинг.
---------- В зависимости от конкурентной стратегии предприятия изменяются требования к квалификации руководителей и специалистов. Для прогнозирования своих потребностей в персонале, формирования и движения кадрового резерва предприятия должны проводить анализ взаимосвязи между требованиями к квалификации определенных должностей и квалификации специалистов, которые их занимают, и осуществлять их мониторинг.
---------- The qualification requirements to managers and specialists vary, depending on the competitive strategy of a company. Companies should carry out review of interrelations between the demands for the qualification of certain positions and qualification of specialists who hold these positions and implement monitoring in order to forecast their demands for personnel and to recruit and shift personnel reserve.
----------