Розуміння людини як образу та подоби Божої – основа визначення православ’ям сенсу її життя. - Недзельська, Ю.К. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Ю. Недзельської „Розуміння людини як образу та подоби Божої – основа визначення православ’ям сенсу її життя” проаналізовано насамперед зміст та особливості православного розуміння людини. Сенс земного життя людини православ’я визначає на основі вчення про творення її Богом за своїм „образом та подобою”.
Ключові слова: релігія, православ’я, людина, сенс життя, „образ та подоба”. В статье Ю. Недзельской „Понимание человека как образа и подобия Божьего – основание определения православием смысла его жизни” проанализировано содержание и особенности православного понимания человека. Рассмотрена проблема творения человека по „образу и подобию” как основание определения смысла земной жизни человека в православии.
Ключевые слова: религия, православие, человек, смысл жизни, „образ и подобие”. In the article of Yu. Nedzelska „ Orthodox understanding of the person as image and likeness of God - the basis of definition of sense of its earthly life” is analysed the maintenance and features of orthodox understanding of the person. The problem of creation of the person on „to an image and likeness” as the basis of definition of sense of earthly human life in Orthodoxy is considered.
Keywords: religion, Orthodoxy, the person, meaning of the life, „an image and likeness”.