Етнічний модус національної ідеї в українському католицизмі ХХ століття. - Скринник, Н.М. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Н.Скринник «Етичний модус національної ідеї в українському католицизмі ХХ століття» аналізується еволюція етичного модусу національної ідеї крізь призму філософсько-богословських рефлексій представників ієрархії УГКЦ ХХ ст., засадою яких виступає морально-етична складова.
Ключові слова: чеснота, гідність людини, антропоцентричність, людське життя, національна ідентичність. В статье Н.М. Скрынник «Этический модус национальной идеи в украинском католицизме ХХ века» анализируется эволюция этического модуса национальной идеи сквозь призму философско-богословских рефлексий представителей иерархии УГКЦ ХХ века, основой которых выступает морально-этическая составляющая.
Ключевые слова: добродетель, достоинство человека, антропоцентричнисть, человеческая жизнь, национальная идентичность. Article of N.Skrynnyk «Ethics modus Ukrainian national idea in the Catholicism of the twentieth century» analyzed the historical evolution of ethical modus national idea through the prism of philosophical and theological reflection representatives Church hierarchy of the twentieth century., Principles for which the ethical component.
Key words: virtue, dignity, antropotsentrychnist, human life, national identity.