Хасидські династії в контексті відродження іудаїзму в Україні. - Андросова, В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
В статті В.Андросової «Хасидські династії в контексті відродження іудаїзму в Україні» насамперед розкривається особливість хасидизму як течії іудейської релігії. Автор описує появу й особливості низки течій хасидизму й розкриває їх зв’язки з історичними реаліями України, аналізує їх нинішній стан. Ключові слова: хасидизм, хасидські династії, іудаїзм, Хабад Любавич, Карлін-Столін, релігійне відродження. В статье В.Андросовой «Хасидские династии в контексте возрождения иудаизма в Украине» прежде всего раскрывается особенность хасидизма как течения иудейской религии. Автор описывает появление и особенности ряда течений хасидизма и раскрывает их связь с историческими реалиями Украины, анализирует их теперешнее состояние. Ключевые слова: хасидизм, хасидские династии, иудаизм, Хабад Любавич, Карлин-Столин, религиозное возрождение. In this article written by V.Androsova “Hasidic dynasties in the context of the revival of Judaism in Ukraine” author focused on Hasidism as the movement in the Jewish religion. The author describes the appearance and characteristics of a number of Hasidic movements and reveals their connections with the historical realities of Ukraine, analyzing their current condition. Key words: Hasidism, Hasidic dynasties, Judaism, Chabad Lubavitch, Karlin-Stolin, religious revival.